ДУБРОВНИК – ПЛИТВИЧКИ ЕЗЕРА

26.04 – 30.04.2017

5 дни / 3 нощувки

ЦЕНА:  399 лв. /настаняване с вкл. закуски и вечери/

 

1 ДЕНСофия – Котор  / 665 km /

Вечерта отпътуване от София по маршрут Ниш – Подгорица – Будва – Котор. Нощен преход.

2 ДЕНКотор – Будва  / 25 km /

Пристигане в Котор преди обяд. Градът е разположен на брега на едноименния залив, който, подобно на фиорд се врязва в Динарските планини. Которският залив е един от най-красивите в света, състоящ се от четири свързани ръкава и украсен със седем острова. Пешеходна обиколка на древния град - крепостните стени, църквата “Св. Мария”,площад “Св. Лука”, замъка “Бескуча”,катедралата “Св. Трифун”. Възможност за разходка с панорамен кораб по которския залив – най-южният фиорд в Европа и посещение на остров Пераст (при доплащане). Свободно време. Отпътуване за Будва. Разглеждане на Старата част на Будва – едно от най-старите селища в Европа – Средновековната крепостна стена, Цитаделата, църквата Света Троица. Свободно време. Настаняване в хотела. Нощувка.

3 ДЕНБудва – Дубровник – Трогир  / 350 km /

Закуска. Отпътуване за Дубровник по панорамния път на Адриатическото крайбрежие. Пешеходна разходка в историческата част на града с местен екскурзовод: от Порта Пиле по главната улица на града “Страдун”;  Францисканския манастир; Доминиканската църква и манастир с богата съкровищница; Двореца “Спонца”, внушителния Пасторски дворец; църквата “Св. Блез”; Катедралата. Свободно време. Отпътуване за Трогир. Настаняване в хотел. Възможност за вечерна разходка и разглеждане на забележителностите на града-музей Трогир (UNESCO) - Катедралата, Лоджията с часовниковата кула, Двореца на Луцич, Кулата Камерленго /необходимо е ползването на градски транспорт/. Нощувка.

4 ДЕНТрогир – Плитвички езера – Загреб / 365 км /

Закуска. Отпътуване за Плитвице рано сутринта. Този ден ще посетите красотите на Националния парк “Плитвице”, който е под егидата на ЮНЕСКО и е известен с 16-те си езера, всяко от които разположено на различно ниво, съединени от каскадни водопади. Националният парк на Плитвице е уникален природен феномен. Ще имате възможност да пътувате с електрически кораб през езерата или с панорамно влакче, да се разходите около водопадите и да се наслаждавате на великолепната природа /необходимо е закупуване на билет/. Свободно време. Отпътуване за Загреб. Настаняване в хотел. Нощувка.  

5 ДЕН Загреб – София  / 785 км /

Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

 

 

* Транспорт с лицензиран автобус за пътуване в чужбина;

* 1 нощувка в хотел 3* в Будва;

* 1 нощувка в хотел 3* в Трогир;

* 1 нощувка в хотел 3* в Загреб;

* Посещение на природен парк „Плитвички езера“;

* Туристическа програма в Дубровник с местен екскурзовод;

* Разглеждане забележителностите на Котор и Будва;

* Двупосочен билет за ферибот;

* Гранични и магистрални такси;

* Водач по време на пътуването.

* Входните такси за посещаваните обекти;

* Разходка с панорамен кораб по которския залив – 8 евро / човек;

* Билети за обществен транспорт и разходи от личен характер.

 

 

Хотели по програма Дубровник - Плитвички езера

* 1 нощувка в хотел 3* в Будва;

* 1 нощувка в хотел 3* в Трогир;

* 1 нощувка в хотел 3* в Загреб;

 

+

30/03/2017

5 дни / 3 нощи Ограничени места
Двойна стая
Закуска и вечеря
798
лв