ПАРИЖ – ДВОРЕЦА “ВЕРСАЙ”– ЗАМЪКА “ШАМБОР“– ЗАМЪКА“ШЕВЕРНИ“– ДИЖОН – ЛИОН – ЛАГО МАДЖОРЕ – МИЛАНО          

 

 

ПЪРВИ ДЕН– 23.07.2018– 13.50ч. Отпътуване от летище София за Париж с полет на WIZZAIR /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 15.50 ч.- Пристигане в Париж. Нощна панорамна обиколка на Париж. Нощувка.                                                                                                                                                                    

 

ВТОРИ ДЕН– 24.07.2018– Закуска. Разглеждане на Париж – градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който  се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света –  Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/,  от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и  музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил,  площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние,  Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици,  градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения.  По желание имате възможност  за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) –  различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е  кабаре“Мулен Руж“, плас“Пигал“ . Из тесните  улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”.  Нощувка.

 

ТРЕТИ ДЕН– 25.07.2018– Закуска. По желание посещение на:

 • двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав.  Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните петнадесет столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи  оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. Свободен време или възможност за посещение на:
 • музея Лувър - най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света.Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“. Нощувка.                                                                                                                                                                         

 

ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 26.07.2018– Закуска. Свободно време или по желание Екскурзия до два от замъците по Лоара Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори/ . “Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век /.  Нощувка.                                                                                                                                                                                      

 

ПЕТИ ДЕН– 27.07.2018– Закуска. Отпътуване за столицата на Бургундия   Дижон.  Градът  удивлява с величието на своята Катедрала- „Сен Бенин“, „Нотр Дам“ и „Сен Мишел“, а Двореца на Бургундските херцози, строен преди  повече от 400 години е превърнат в Музей на изкуствата.  Дижон е града и на така известните бургундски вина: „пино ноар“, „Гаме“, „Божоле“, „Шардоне“ и на френската горчица. Отпътуване за Лион-  градът  на гастрономията, светлината и киното. Разглеждане на Катедралата. Каквото и да се пише за нея не може да се постигне гледката, която ще Ви изпълни с възхищение, когато сте пред нея. Преплетените стилове на архитектурата, склуптурните изображения и атмосферата на тайнство и мистика „Който живее под покрива на Всевишния, той обитава под сянката на Всемогъщия“. Продължаваме към Катедралата „Свети Жан“- храм-седалище на Архиепископа. Катедралата се строи 3 века от 12-15 век и е смесица от архитектурни стилове-римски, готически, където е била и сватбата на Анри IV С Мария Медичи. Тук е и астрономическия часовник, който е истинска атракция за туристите, защото лионци са свикнали с нейният поздрав през час. Спускаме се и към площад“Белкур“ – смята се за най-големия пешеходен площад в Европа -– любимо място за срещи на влюбени , място за концерти и изложби. Отправяме се към Кметството и Операта, площад „Теро“ – много красив и осеян с кафета, ресторанти, а в неделя при хубаво време и латино танци. Бързаме и към площад“Ла Кроа Рус“-квартал, където се пие пастис и се играе петанк. Нощувка.                                                                                                                                             

 

ШЕСТИ ДЕН– 28.07.2018– Закуска. Отпътуване за  Лаго Маджоре. Разходка с кораб до Бормеевите Изола Бела  Лаго Маджоре – един много малък остров, великолепен, и частен, принадлежащ до ден днешен на фамилията Боромео. Изола Бела „красивият остров“ – подарен и построен в стил барок за Изабела – съпругата на Карло Боромео през 1632г.  Пред погледа ви изникват десет терасовидни барокови градини, в тях се разхождат бели пауни, с най-редки цветя и плодови насаждения, сувенирни магазини. Тук са идвали на почивка Чарлз Дикенс, Наполеон с Жозефина – били са гости в залата за танци, тук са танцували принц Чарлз и принцеса Даяна. Отпътуване и разглеждане на Милано - финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка  и Замъка Сфорцеско. Нощувка.  

 

СЕДМИ ДЕН– 29.07.2018– Закуска. Трансфер до летището в Милано. 11.55ч.-Отпътуване от Милано за София. 15.00ч.- Пристигане в София. По желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково.

 

Възрастен в двойна/ тройна стая

лв

Възрастен в единична стая

лв

Дете до 12 г. с двама възрастни

лв

1045лв.

1395лв.

995лв.

 

Отстъпка от цената при записване до 30.03.2018 или до изчерпване на промоционалните места: 70лв.

 •         6 нощувки със закуски в хотели;
 •         Самолетен билет София-Париж с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 23 см.;
 •         Самолетен билет Милано-София с включени летищни такси и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
 •         Автобусен транспорт по програмата;
 •         Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
 •         Медицинска застраховка.
 • Входните такси на посещаваните туристически обекти;
 • Айфелова кула до 2 ет./входна такса и резервация/ - 18 евро , при възможност, доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
 • Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/ 35 евро, до 26г. – 15 евро;*
 • Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ½ бутилка шампанско и автобусен транспорт/ 135 евро*;
 • Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро;*
 • Музей “Лувър” /входна такса и резервация/  22 евро*, за лица до 26 години- безплатно;
 • Трансфер до летище София и обратно от Пловдив и Хасково 25лв.
 • Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 80лева;
 • Билет за корабче от Стреза до Изола Бела и обратно и входна такса за двореца - 28 евро.

*Посещението на Айфеловата кула, кабаре “Мулен Руж”, музей “Лувър”, двореца “Версай“, екскурзията до два от замъците по Лоара  и трансфера до летище София  се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*

**Цените не включват екскуровод за Лувъра и Версай.

Посещeние на Айфеловата кула

Айфелова кула- мечтата на всеки един турист,посетил Париж.Истина е, че е едно невероятно изживяване изкчаването на кулата както през деня,така и вечерата,така и на различните й 3 нива.

35
лв

35
лв

Посещение на кабаре Мулен Руж

Мулен Руж- най-посещаемата атракция в света- невероятно преживяване, което може единствено и само да се почувства. Този тур се заплаща предварително и се заявява при записване за екскурзията.

265
лв

265
лв

Разглеждане на двореца Версай

Той е пищен, прекрасен и бляскав. Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара, е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. Този тур се заплаща предварително и се заявява при записване за екскурзията. Провежда се при минимум 20 туристи.

69
лв

29
лв

Разглеждане на музей Лувър

Той е най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света. Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“. Този тур се заплаща предварително и се заявява при записване за екскурзията.

43
лв

Целодневна екскурзия до замъците по Лоара- "Шамбор и "Шеверн

Шамбор"- най-величественият класически замък по долината на Лоара символ на ренесанса,невероятен архитектурен замисъл.Единствен в Европа вписан в листата на ЮНЕСКО. "Шеверни"- разположен в огромен и прекрасен парк, с ботаническа и зеленчукова градина и огромен брой кучета, които се използват за лов до ден днешен. Този тур се заплаща предварително и се заявява при записване за екскурзията. Провежда се при минимум 20 туристи.

127
лв

127
лв

Кораб до Боромеевите острови

Разходка с кораб до Бормеевите Изола Бела- Лаго Маджоре- един много малък остров, великолепен, и частен, принадлежащ до ден днешен на фамилията Боромео. Изола Бела- „красивият остров“- подарен и построен в стил барок за Изабела- съпругата на Карло Боромео през 1632г. Десет терасовидни барокови градини, в тях се разхождат бели пауни, с най-редки цветя и плодови насаждения, сувенирни магазини. Пиете кафе на острова и около вас е Лаго Маджоре- второто по големина езеро в Италия. Тук са отмаряли Чарлз Дикенс, Наполеон с Жозефина са нощували в двореца , който ще разгледаме също: приемни, зала за танци, където са били гости и танцували принц Чарлз и принцеса Даяна, библиотеки, залата на договорите- тук е подписан и договора „Стреза“, пещерите, марионетния театър и още много.

55
лв

55
лв

Хотели по програма Замъците по Лоара, Париж, Лион

 

Hotel Amandier Nanterre или подобен - ФРАНЦИЯ, Париж

Hotel Ibis Chambery или подобен - ФРАНЦИЯ, Шамбер

 

Hotel Alga,Milan или подобен - ИТАЛИЯ, Милано

+

23/07/2018

7 дни / 6 нощи Ограничени места
Единична стая
Закуска
1395
лв
Двойна стая
Закуска
2090
лв
двойна + възрастен
Закуска
2090
лв
1045
лв
двойна с дете
Закуска
2090
лв
995
лв

Кратко описание на проект BG16RFOP002-2.092-0497-C01 и резултати от неговото изпълнение

Номер на проекта и на АДПБФП: BG16RFOP002-2.092-0497-C01 от 21.12.2020 година

Бенефициент: „ФИЛИПТУР 1” ООД, ЕИК: 130498999

Обща стойност: 40 000 лв., от които 34 000 лв. - европейско финансиране и 6 000 лв. - национално съфинансиране.

Начало: 21.12.2020 г. Край: 21.03.2021 г.

Цел на проекта: Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Средствата по проекта са предоставени на бенефициента „ФИЛИПТУР 1” ООД, ЕИК 130498999, в качеството му на регистриран туроператор и туристически агент по Закона за туризма, с цел осигуряване на оперативен капитал за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

С предоставените средства по Проект за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-2.092-0497-C01 „ФИЛИПТУР 1” ООД, ЕИК 130498999, е покрило допустими съгласно условията за кандидатстване и изпълнение разходи, извършени в периода на допустимост: от 01.02.2020 г. до 21.03.2021 г.

Средствата по проекта са използвани за разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/турагентска услуга от „ФИЛИПТУР 1” ООД.

Резултати от изпълнението на проекта: В резултат на използването на получените средства „ФИЛИПТУР 1” ООД е подпомогнало дейността си и частично е преодолян недостигът на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. С разходването на получените средства е изпълнена основната цел на проекта – подпомагане на предприятието чрез преодоляване на недостига на средства и липса на ликвидност.

Проектът е изпълнен от „ФИЛИПТУР 1” ООД в съответствие с условията за изпълнение по програма BG16RFOP002-2.092, с националното законодателство на Република България и с установените норми на ЕС, като са спазени принципите за икономичност, ефективност и ефикасност.