ПРОГРАМА
Първи ден / вторник /: Среща на Летище София Терминал 1 за директен чартърен полет до Tenerife South - Reina Sofía Airport (TFS) изпълняван от BH Air. Посрещане на място от фирмата партньор, трансфер от летище до хотела, настаняване в избрания хотел, на съответната база изхранване, нощувка.
Втори ден / сряда /: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане.
Трети ден / четвъртък /: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане.
Четвърти ден / петък /: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане.
Пети ден / събота /: Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или екскурзии срещу допълнително заплащане:
Шести ден / неделя /: Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или екскурзии срещу допълнително заплащане.
Седми ден / понеделник /: Закуска. Свободно време за плаж, шопинг и други приятни забавления или екскурзия срещу допълнително заплащане.
Осми ден / вторник /: Закуска.Трансфер до летище Tenerife South - Reina Sofía Airport (TFS) за директен чартърен полет до София, изпълняван от Авиокомпания BH Air. Кацане на летище София.

Самолетен билет София –Тенерифе (TFS)
– София с включени летищни такси;
-Трансфери летище – хотел – летище;
-Чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж до 7 кг;
-Съответният брой нощувки на избраната база изхранване;
-Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс;
-Представител на туроператора.

-Допълнителни екскурзии
-Такса гориво и вредни емисии
– обявява се 21 дни преди полета полета (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпанията начисли такава);
-Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на застрахователна компания '' Алианц ''; -Доплащане 5 евро за медицинска застраховка за 8 дни, за лица от 65 до 75 години и 12 евро за лица от 75 до 80 години.

Ла Гомера – целодневна екскурзия с автобус

Пътуването ни започва с кратка отсечка до пристанището на Лос Кристианос. С бързия ферибот са необходими около 40 минути, за да стигнем до столицата на Гомера Сан Себастиан. На първата спирка ще получите информация от вашия водач за маршрута и процеса по отглеждане на плодовете, произвеждани тук. Гомера е почти недокоснат остров, което го прави наистина уникален. Продължаваме пътуването си през гори и бананови насаждения до нетипичен ресторант, където ще се насладите на традиционен обяд. По време на обяда ще ви бъде демонстриран език „El Silbo“, наподобяващ свистене. Езикът се използва и днес за комуникация между долините. След това ще посетим Националния парк Garajonay с различните му видове лаврови дървета. Накрая при завръщането ни към историческата столица ще спрем на известните скали Roque de Agando. Ще останем известно време, за да се насладите на магическите гледки. След кратка обиколка през Сан Себастиан е време да кажем „Довиждане!“ на Ла Гомера. Връщане на Тенерифе.

Обядът е включен в цената.

 

85
лв

55
лв

Тейде и Маска с автобус

Тази екскурзия е с най-много изключителни и красиви гледки. Пътуваме към националния парк, минавайки през Вилафлор, най-високото село в Испания. След това продължаваме до долината Уканка през Boca Tauce. Време е за снимки в Лос Рокес де Гарсия. От там можете да се възхищава на 3718 метра високия връх Тейде, както и на уникален свят от цветове и форми. Слизаме през долината Оротава и караме до Icod de los Vinos, където ще видим прочутото хилядолетно Драконово дърво. Ще посетим и Гарачико, частично разрушен от вулканично изригване. Тук можем да наблюдаваме типичната Канарска архитектура и басейните с лава. Пътувайки към Маска ще бъдем пленени от впечатляващи гледки. Продължаваме пътуването си до Сантяго дел Тейде и се връщаме от южната страна на острова.

 

 

38
лв

18
лв

САНТА КРУЗ – ТАГАНАНА – ЛА ЛАГУНА целодневна екскурзия с авт

Отправям се в посока Ла Лагуна, град обект на световното наследство. Ще посетим

най-важните и живописни места в града - Plaza del Adelantado, Iglesia del Santísimo,
Кристо де ла Лагуна, пазарът, стария град и епископията.

 

Пътуването ни продължава към Монте де лас Мерседес. Придвижвайки се по пътя Bailadero, ще минем през Лавровите планини и ще стигнем в Таганана. Преди да пристиганем на плажа Almáciga, ще направим кратка спирка за снимки на Los Roques. Обядът е в ресторант (не е включен в цената на екскурзията)След като приключим с обяда, ще се отправим към рибарския квартал Сан Андрес, където се намира плажът на Лас Тереситас. Свободно време за плажи почивка. Обратен трансфер към хотела.

 

35
лв

18
лв

Островна обиколка с Автобус

Тази обиколка ви дава възможност да се насладите на най-добрите гледки на острова. Автобусът се движи по западното крайбрежие, по пътища минаващи през Сантяго дел Тейде и до Erjos, от където се открива фантастичната гледка към "El Teide". Продължаваме към El Tanque и спираме в село Гарачико. Селото е било разрушено от вулканично издирване през 1706 г. Следващата ни спирка е Icod de los Vinos. В това село се намира известното "Драконово дърво", за което се твърди, че е на около 2000 години. Оттук тръгваме към долината на Ла Оротава. Ще се разходим до известната историческа къща "Los Balcones". Тя е център на запазените във времето местни за острова заняти, като бродерия, грънчарсво и др.Ще спрем за обяд* в парка "Granja Verde".Следващата ни кратка спирка е в Mirador de Humbolt. От тук гледката към острова е несравнима. Денят ни завършва в Канделария, където ще видим Черната Мадона.

*Обядът не е включен в цената.

 

 

54
лв

27
лв

Catalonia Las Vegas****

https://www.cataloniahotels.com/es/hotel/catalonia-las-vegas?mb=1

 

+

03/05/2022

8 дни / 7 нощи
Двойна стая
Закуска

26/04/2022

8 дни / 7 нощи
Двойна стая
Закуска

19/04/2022

8 дни / 7 нощи
Двойна стая
Закуска

Кратко описание на проект BG16RFOP002-2.092-0497-C01 и резултати от неговото изпълнение

Номер на проекта и на АДПБФП: BG16RFOP002-2.092-0497-C01 от 21.12.2020 година

Бенефициент: „ФИЛИПТУР 1” ООД, ЕИК: 130498999

Обща стойност: 40 000 лв., от които 34 000 лв. - европейско финансиране и 6 000 лв. - национално съфинансиране.

Начало: 21.12.2020 г. Край: 21.03.2021 г.

Цел на проекта: Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

Средствата по проекта са предоставени на бенефициента „ФИЛИПТУР 1” ООД, ЕИК 130498999, в качеството му на регистриран туроператор и туристически агент по Закона за туризма, с цел осигуряване на оперативен капитал за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

С предоставените средства по Проект за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-2.092-0497-C01 „ФИЛИПТУР 1” ООД, ЕИК 130498999, е покрило допустими съгласно условията за кандидатстване и изпълнение разходи, извършени в периода на допустимост: от 01.02.2020 г. до 21.03.2021 г.

Средствата по проекта са използвани за разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/турагентска услуга от „ФИЛИПТУР 1” ООД.

Резултати от изпълнението на проекта: В резултат на използването на получените средства „ФИЛИПТУР 1” ООД е подпомогнало дейността си и частично е преодолян недостигът на средства и липсата на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. С разходването на получените средства е изпълнена основната цел на проекта – подпомагане на предприятието чрез преодоляване на недостига на средства и липса на ликвидност.

Проектът е изпълнен от „ФИЛИПТУР 1” ООД в съответствие с условията за изпълнение по програма BG16RFOP002-2.092, с националното законодателство на Република България и с установените норми на ЕС, като са спазени принципите за икономичност, ефективност и ефикасност.